מזל טוב! אימצתם כלב או חתול. צעד ראשון בדרך לחברות ארוכת שנים. כדי להבטיח את אריכות ימיו של החבר החדש בבית, עליכם למצוא לו רופא שיענה על צרכיו הכלב ועל הצרכים שלכם באופן הטוב ביותר. כמה המלצות שיסייעו לכם בבחירת הוטרינר:
קרבה למקום המגורים: וטרינרים לרוב מחזיקים קליניקה בצמוד לביתם ותולים שלט בכניסה. חפשו את המרפאות שבסביבתכם. כך גם תבטיחו שבכל בעיה שתצוץ אצל הכלב לא תתעצלו או תתקשו להגיע אל הרופא ("אז מה אם הכלב לא אוכל כבר שלושה ימים… נחכה עד יום שישי כדי ללכת לבדיקה") וגם תבטיחו לעצמכם שבמקרה חירום (הכשת נחש, דריסה) לא תאבדו זמן יקר לחיי כלבכם.
זמינות: בדקו האם הוטרינר שמצאתם זמין גם בלילות. עם זאת, שימו לב שמרפאות כלבים וחתולים הפתוחות כחלק מהשירות 24 שעות, 7 ימים בשבוע, גם יקרות יותר לרוב.
מחירים: ישראל מלאה בוטרינרים והתחרות על לב (ושאר גופו) של כלבכם גדולה. השוו מחירים בין המרפאות השונות שבאזורכם, לרוב תגלו דילים שנתיים, חבילות ביטוח מקיפות הכוללות את כל החיסונים הנדרשים לכלב, שבב , ניקוי שיניים, טיפול נגד תולעים, תולעת הפארק ועוד. בדקו היטב את ההצעה הכי משתלמת לטיפול כלבכם.
ניקיון: כשאתם נכנסים למרפאה, הריחו והביטו סביבכם. האם המקום נקי? האם הריח שבאוויר כולל חומרי ניקוי או לחלופין ניחוחות צואה של כלבים וחתולים? האם חדר האשפוז הוא גם חדר הטיפולים או שיש הפרדה מתאימה? מרפאה נקייה מעידה על כבוד לכלבים ולחתולים המטופלים בה ועל מקצועיות. שאלו את עצמכם האם הייתם נכנסים בעצמכם לטיפול אצל רופא שכך נראית המרפאה שלו. אם התשובה חיובית –כלבכם בוודאי יתרצה גם הוא ולא יעמיד דרישות גבוהות משלכם.
מקצועיות: אם העלתם בעיה שצצה אצל הכלב או החתול, והרופא מתחיל לגמגם, פנו למומחה בתחום (למשל – בעיית עור כלשהיא). אם הצעתם כדור ששמעתם עליו לפתרון בעיה כלשהיא (למשל, אם הכלב טופל בעמותה בכדורים מסוג מסוים) והרופא אינו מכיר את השפעות הכדור – סימן שלא ראה מספיק כלבים וחתולים בחייו המקצועיים. עם זאת, הזהרו מפזיזות יתר של וטרינרים שקובעים מה הבעיה של הכלב לפני שבדקו לו חום…
ציוד: ייתכן שמרפאה וטרינרית המחזיקה יותר ציוד מאחרים – הטיפול יהא יקר יותר. אך לעתים שווה לטפל בכלב במרפאה שכזו שכן אם תצטרכו בדיקה מסובכת – צילום, בדיקת דם, ניתוח או אפילו הקרנות – תוכלו לקבל הנחה משמעותית אם הכלב מטופל קבוע במרפאה זו, לעומת נסיעה לבית חולים שם המחירים כפולים ומכופלים. גם בעניין זה, שווה לבדוק אפשרויות ביטוח שמכסות טיפולי חירום לכלב.
ולבסוף… המלצות: הדרך הפשוטה ביותר למצוא מרפאה טובה לכלבכם היא דרך כלבם של השכן. במידה ואימצתם כלב מעמותה – בידקו האם וטרינר העמותה מטפל גם מחוץ למסגרת העמותה. הוא כבר מכיר את כלבכם ויודע את ההיסטוריה הרפואית שלו. אם לא – תוכלו לקבל המלצות מוטרינר העמותה או מחברי העמותה עצמם. מתנדבי העמותה לרוב יודעים להפנות לוטרינרים זולים יותר שיתחשבו בעובדה שאימצתם כלב עזוב.
נאחל לכלב או החתול החדשים בביתכם אריכות ימים, בריאות ואושר.